А2

Німецька профспілка працівників сфера послуг закликала робітніків семи складів Amazon оголосіті страйк во время глобальної акції Prime Day. Профспілка Verdi вважає, що триденній страйк допоможе у боротьбі з американським гігантом за підвищення заробітної плати та  полипшення умов праці в Німеччині, сообщает Reuters.

 - Робітники в центрах поштових відправлень повінні справлятися з напливом клієнтів и не отрімають ні цента за робоче перенавантаження, що додатково збільшілося, - сказав представник Verdi Орхан Акман в заяві.

Акція Prime Day схожа на «чорну п'ятницю». В ці дні ціни на товари для постійніх клієнтів Amazon зніжуються, а продажі, відповідно, збільшуються. Компанія проводить цю акцію з 2015 року, щоб підтримати активність покупок в інтернеті в сезон, коли продажі сповільнюються. До 2019 року Prime Day проходив в липні, в 2020 году - в жовтні, а зараз - 21-22 червня. У поточному році на Prime Day заявлені більш 2 млн пропозицій товарів та послуг зі знижками.

За словами представника профспілки, прибуток отримують керівники та акціонери Amazon, тоді як співробітники ніяк не можуть домогтися гідної зарплати і нормальних умов праці. У свою чергу, компанія заявляє, що пропонує «відмінну оплату».

 У березні 2021 року німецький профспілка Verdi також закликала до чотириденного страйку на складах гіганта інтернет-торгівлі. Згідно із заявою профспілки, страйки - це неофіційний старт переговорів щодо умов оплати праці. Профспілка вимагав збільшення зарплати на 4,5% для працівників.

Джерело: https://bit.ly/2TTJDL1

Федерація профспілок Украхни