А5

Як повідомляє Атомпрофспілка, в Чернігові на базі НМЦ профспілок, відбувся тренінг «Ґендерні принципи в енергетичній галузі України», в якому брали участь представники Запорізької АЕС, Южно-Української АЕС, Чорнобильської АЕС, Рівненської АЕС, ВП «Атомремонтсервіс» (АРС) і Дирекції ДП НАЕК «Енергоатом». Цей навчальний проєкт є продовженням обговорення «Кодексу етики та ґендерних принципів в енергетичній галузі України», який було презентовано на круглому столі в агенції «Укрінформ».

 Протягом трьох інтенсивних тренінгових днів учасники заходу разом з експертками з МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» у формі теоретичних і практичних занять розбирали принципи, цінності та обов’язки як працівників і профспілок, так і роботодавців, з метою створення найкращих умов для реалізації потенціалу жінок і чоловіків, а також для максимально успішної діяльності підприємств енергетичної галузі України.

Тема для енергетиків, на жаль, є актуальною, зазначив заступник Голови Атомпрофспілки Павло Прудніков: «в енергетичній галузі України, хоча вона є одним з найбільш потужних і важливих для національної безпеки секторів економіки, фактично існує ґендерний дисбаланс, адже більшість працівників — це чоловіки. У галузі також є ґендерний розрив у рівні заробітної плати, який перевищує середнє економічне значення у цілому на підприємствах України».

Федерація профспілок України