А12 

6 липня відбулося підписання Територіальної Угоди на 2021-2023 роки між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою, спільними представницькими органами сторін роботодавців та профспілок Харківської області на 2021 -2023 роки.

Підписи на документі поставили: голова спільного представницького органу сторони профспілок, головаОб'єднання профспілок Харківської області СергійТесленко, голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук, голова Спільного представницького органу сторони роботодавців Харківської області, голова Ради об’єднання організацій роботодавців  Харківської  області «Граніт» -Анатолій Гіршфельд, голова Харківської обласної ради Артур Товмвсян.

Територіальна Угода укладена з метою подолання кризових явищ в економіці області, створення кращих умов для збереження, відтворення і розвитку трудового та людського потенціалу  регіону. Угода спрямована на удосконалення економічних, виробничих, соціально-трудових відносин, регіональної соціально-економічної політики на договірній основі та партнерських засадах.

Підписанти Угоди - очільники сторін соціального партнерства підсумували результати спільної діяльності, визначили основні напрямки подальшої спільної роботи з реалізації положень Територіальної угоди.

Під час обговорення голова Об'єднання профспілок Харківської області СергійТесленко відзначив підтримку ініціативи профспілок щодо залучення до підписання Територіальної Угоди Харківської обласної ради, що позитивно відобразиться на результатах спільної роботи з виконання положень Угоди та подоланню кризових явищ в економіці області, створенню кращих умов праці, удосконаленню виробничих та соціально-трудових відносин у регіоні. Привернув увагу до нагальних питань життєдіяльності регіону, окремих галузей промисловості, аграрного сектору, житлово-комунального господарства,бюджетної сфери. Підкреслив необхідність спільних дій для подолання кризових явищ в економіці та соціальній сфері, посилення захисту працюючих в умовах пандемії, збереження зайнятості та погашення зарплатних боргів, збільшення рівня оплати та поліпшення умов праці. 

Сторонами були визначені можливі шляхи реалізації заходів, спрямованих на своєчасну оплату праці працівників на підприємствах та організаціях області, в тому числі бюджетних установ та організацій, що фінансуються за рахунок обласного бюджету, ефективного планування та прогнозування соціально-економічного та інвестиційного розвитку Харківської області шляхом розгляду та опрацювання програм соціально-економічного розвитку, цільових програм з інших питань, надання пропозицій до них та їхнього затвердження, формування напрямів інвестиційної та інноваційної політики, у тому числі щодо створення на території області технопарків, промислових та індустріальних парків, розвитку малого та середнього підприємництва тощо.

Об'єднання профспілок Харківської області