11 2

Привітання Голови Профспілки металургів і гірників України з нагорди дня металурга

Шановні друзі!

Центральна рада ПМГУ щиро вітає вас з професійним святом – Днем металурга і гірника!

Для кожного, хто зв’язав свою долю з гірничо-металургійним комплексом, це свято – одна із головних подій року. Адже в цей день вся Україна вшановує представників мужніх професій, висловлює їм щире визнання, повагу та глибоку вдячність за відданість обраній справі!

Економічний розвиток нашої країни в усі часи прямо залежав від роботи національного гірничо-металургійного комплексу. Саме наші підприємства значною мірою наповнюють державний та місцеві бюджети, їхня продукція формує майже третину українського експорту та дає можливість сталого розвитку іншим сферам національної економіки. Кожен працівник гірничо-металургійного комплексу забезпечує створення трьох робочих місць в суміжних галузях.

Металурги і гірники України готові й надалі ефективно працювати для зміцнення економічної потужності нашої батьківщини. Але для цього потрібна державна підтримка найважливішої галузі економіки України, увага влади до проблем ГМК. На жаль й досі країна не має Стратегії розвитку національної промисловості, зокрема гірничо-металургійного комплексу.

Сьогодні ми стикаємося із тим, що влада нехтує принципами соціального діалогу, на яких повинні базуватися взаємини держави, роботодавців та профспілок. На порядку денному Верховної Ради стоять законопроєкти, що, у порушення Конституції України, звужують права трудящих на гідну працю і позбавляють профспілки захисних функцій.

Однак, ми віримо, що наш голос буде почутий представниками влади. І сподіваємось, що справедливі вимоги ПМГУ припинити руйнування трудового потенціалу країни будуть задоволені.

Шановні колеги, в нашій боротьбі за трудові права ми можемо розраховувати тільки на себе, на нашу єдність, рішучість і готовність до подальшого руху вперед!

Тож у цей святковий день бажаю вам успіхів у виробничій та профспілковій діяльності, активності та небайдужості, впевненості в тому, що разом ми здолаємо всі негаразди!

Зичу вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту і наснаги у всіх добрих справах.

Хай у вашому домі завжди панують мир і злагода!

Зі святом вас, шановні металурги і гірники, шановні ветерани праці!

Голова ПМГУ  Олександр Рябко