А2

Дата свята вибрана не випадково - в цей день у 1999 році був прийнятий Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». До 2004 року свято відзначалось федерацією аудиторів і бухгалтерів України неофіційно, що дозволило підняти престиж професії, змусило представників державної влади по-новому поглянути на фахівців, усвідомити, що бухгалтерський облік - це не тільки податкова звітність, але і основа для прийняття управлінських рішень. В результаті, день 16 липня Указом Президента України № 662/2004 від 18.06.2004 було офіційно оголошено професійним святом - Днем бухгалтера.

На щотижневій оперативній нараді Запорізької обласної організації ПМГУ, яка відбулася 13 липня 2021 року привітали бухгалтерів первинних профспілкових організацій ГМК Запорізької області з професійним святом і вручили почесні грамоти до Дня бухгалтера. Таку інформацій та фото надав нам фахівець облради ПМГУ Артем Кучеренко.

Голова обласної організації ПМГУ Валерій Сєдов побажав профспілковим бухгалтерам плідної роботи на своїй професійній "ниві", а також щоб у них завжди сходився не тільки бухгалтерський баланс, а й баланс життєвий. Також він побажав усім здоров'я та наснаги, особистого щастя і добробуту.

Профспілка металургів і гірників України