фото

30 липня 2021 року виповнюється 85 років від дня народження ПЕТРОВА В’ЯЧЕСЛАВА МИКОЛАЙОВИЧА – ветерана технічної інспекції праці профспілок України, колишнього працівника центрального апарату ФПУ.

Важко відшукати керівника чи фахівця будь-якого центрального органу всеукраїнських профспілок або територіального профоб’єднання, який би не знав особисто або не чув про нього. Він також добре відомий і користувався заслуженою повагою та авторитетом у центральних і місцевих органах виконавчої та представницької влади, в багатьох трудових колективах, профкомах, різних громадських організаціях, серед широкого кола фахівців і активістів сфери охорони праці.

З набуттям Україною незалежності В.Петров брав активну участь у формуванні і впровадженні базового законодавства про охорону праці і про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві, десятків найважливіших підзаконних нормативно-правових актів, удосконаленні механізмів їх дії, зокрема порядку розслідування виробничих травм, професійних захворювань і аварій; у  важливій роботі щодо визначення, затвердження і організації виконання заходів загальнодержавної, галузевих, регіональних програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, відповідних зобов’язань з цих питань Генеральної, галузевих, регіональних угод та колективних договорів;

Усі, хто працював пліч-о-пліч з В.Петровим і спілкується з ним зараз, відзначають, поряд з професіоналізмом, глибокими знаннями і відданістю справі, його високі особисті якості – простоту, скромність, самокритичність, турботу про близьких, рідних, друзів та уважне ставлення до колег.

Від усієї душі вітаємо В’ячеслава Миколайовича зі славною датою в особистому житті, зичимо щастя, добра, міцного здоров’я, активного довголіття, любові оточуючих.

Від імені ветеранів технічної інспекції праці профспілок Микола Миленький