изображение viber 2021 07 30 13 02 01 330

29 липня відбулося засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради. У засіданні взяв участь Олексій Кулеба – перший заступник Голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень, заступник співголови КМТСЕР. Вів засідання Голова КМТСЕР у 2021 році – Андрій Антонюк – Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на територіальному рівні в м. Києві.

На порядку денному були розглянуті та обговорені питання:
  1. Про заходи, які вживались міською владою на період локдауну для підтримки бізнесу та найманих працівників (доповідачі: представники Департаменту промисловості та розвитку підприємництва; Департаменту комунальної власності).
  2. Про конкурси на посади керівників комунальних некомерційних закладів охорони здоров’я (доповідач: представник Департаменту охорони здоров’я).
  3. Про стан укладання Територіальної угоди на 2021-2023 роки (доповідачі: представники трьох Сторін соціального діалогу).
   Виступаючі в обговоренні питань порядку денного, представники від Сторони профспілок: В.Мельник, В.Левицький, В.Рой звернули увагу щодо низки важливих аспектів, зокрема: тристоронній майданчик міста повинен бути направлений на те, щоб в Києві був соціальний мир; на жаль, в період локдауну всі сторони соціального діалогу працювали окремо; сторона профспілок в період локдауну взяла на себе роботу щодо здійснення доставки медичних працівників, які мешкають за межами Києва, до місця роботи і з роботи додому; необхідності покращення роботи комунальних некомерційних закладів охорони здоров’я; про відмову міської влади включити представників профспілок до складу Комісії з проведення інвестиційних конкурсів та Комісії з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; необхідності підписання нової Територіальної угоди, яка повинна бути Програмою стимулів для киян, де, зокрема, буде закладена підтримка працівників медичної галузі; необхідності здійснення ефективного соціального діалогу стороною міської влади тощо.
   За результатами обговорення було вирішено:
   - В термін до 15.09.2021 Сторона роботодавців – Спільний представницький орган сторони роботодавців на територіальному рівні в м. Києві опрацює підготовлений двома сторонами (профспілками і міською владою) проєкт Територіальної угоди на 2021-2023 роки, і надасть свої пропозиції і зауваження (оскільки на сьогодні Сторона роботодавців відмовляється підписувати нову Територіальну угоду, мотивуючи відсутністю ефективного соціального діалогу зі сторони міської влади).

Відділ соціально-економічних питань
та соціального діалогу Київміськпрофради