13 3

Федерація профспілок України активно співпрацює з фізкультурно-спортивними товариствами «Україна», «Спартак» і «Колос», тому що фізична культура і спорт, - це те, що об’єднує усіх нас довкола незмінної цінності – людського здоров’я та стимулює трудівників до активного здорового способу життя, адже лише сильні духом і тілом, здорові і мужні особистості можуть з повною віддачею працювати на благо колективу, родини, України.

Відповідно до календарного плану спортивно-масових та фізкультурно-оздоровчих заходів на 2021 рік ФСТ «Україна», за підтримки Міністерства молоді і спорту України ФПУ, всеукраїнських галузевих профспілок, Національного олімпійського комітету України у серпні – вересні проведе низку всеукраїнських спартакіад;

• ХХХ ювілейну серед трудящих металургійної та гірничодобувної галузі;
  • XXVI ї міжгалузеву трудящих промислової сфери та транспорту;

- ХIV працівників вугільної промисловості;

• ХVІ працівників енергетики та електротехнічної промисловості;
  • працівників хімічних та нафтохімічних галузей;
  • працівників авіабудування та машинобудування України.

ФСТ підготували цілу плеяду видатних спортсменів, учасників і призерів Олімпійських ігор, які і сьогодні захищають честь України на XXXII Олімпійських іграх у Токіо.

Сьогодні на засіданні Уряду голова ФПУ Григорій Осовий підтримав при розгляді рішення Уряду про підвищення на 15 відсотків посадових окладів директорів центрів олімпійської підготовки, заступників директорів з основної діяльності, тренерів за особливі умови праці, а також на 20 відсотків посадові оклади тренерів за кваліфікацію.

Прес-центр ФПУ