236995330 905838683669957 1169220984188865017 n

Щорічно 12 серпня за всьому світу відзначається Міжнародний день молоді. Це свято було встановлено Генеральною Асамблеєю ООН ще у грудні 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року. Уперше ж свято відзначили 12 серпня 2000 року.

Мета проведення цього дня – об’єднати молодих людей різних країн для особливої уваги до проблем молоді: освіта, працевлаштування, психологічні травми і особливості, поведінка в суспільстві, питання сексуального характеру, створення сім’ї, проблеми молодих батьків та інші.

Сьогодні молодь складає одну чверть світової робочої сили, і на неї припадає половина безробітних. Ринки праці зазнають труднощів із забезпеченням стабільної зайнятості з гарними перспективами для молодих людей, за винятком висококваліфікованих фахівців.

Зазначимо, що український варіант дня молоді, що зазвичай святкується у червні, з 1 січня 2022 року буде завжди відзначатися 12 серпня, у відповідності з указом Президента України від 28 липня 2021 рок.

Своє свято разом з молоддю України і світу відзначає і профспілкова молодь – прогресивна, активна, бойовита.

Прес-центр Федерації профспілок України

Дорогі друзі!

Щиро вітаємо вас з Міжнародним днем молоді! Молодість – безцінний дар природи. Його треба приймати з вдячністю, намагатися використати всі переваги цієї прекрасної миті життя. Закликаємо вас бути активними, здобувайте знання, наполегливо працюйте над собою, будуйте великі плани на майбутнє.

Молодь України зробила рішучий вибір на користь демократії, правди і справедливості, гучно заявила про своє бажання бути вільними людьми у вільній країні. Це достойний вибір і ми маємо пишатися ним.

Хочемо побажати вам, дорогі друзі, щастя й віри у власні сили.

Твердо знайте, що молодість– це стан душі.

Залишайтесь молодими!

З повагою,