1429894169 big

Кабінет міністрів України на засіданні 26 серпня затвердив план перенесення робочих днів у 2022 році, згідно з яким робочий понеділок 7 березня переноситься на суботу 12 березня, а понеділок 27 червня - на суботу 2 липня. Так, у 2022 році в Україні буде два свята з чотириденними вихідними - 8 березня і 28 червня (День Конституції). Спеціальний режим роботи банків і їхніх установ у ці дні визначатиме Національний банк України.

«Таким перенесенням буде створено сприятливі умови для відзначення свят та відпочинку протягом чотирьох днів підряд, - зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. -  Це питання було попередньо обговорено і погоджено із соціальними партнерами Уряду – роботодавцями і профспілками. СПО об’єднань профспілок виступає за таке перенесення робочих днів, коли воно сприяє кращому використанню працівниками та членами їх сімей вільного від роботи часу.  Рішення Уряду не призведе до встановлення робочих днів протягом шести днів поспіль, до порушення балансу робочого часу впродовж року, зменшення фонду заробітної плати тощо. Натомість працівники зможуть завчасно планувати свій відпочинок. Треба підкреслити, що Уряд у данному випадку не дає директивну вказівку керівникам організацій та підприємств, а рекомендує їм використовувати  таку можливість для створення належних умов для праці і відпочинку працівників.та членів їх сімей. За пропозицією СПО об’єднань профспілок Уряд завчасно прияв таке рішення, щоб керівники та трудові колективі підприємств і організацій були заздалегідь проінформовані про такий перенос робочих днів і могли планувати як робочий процес, так і відпочинок»

Григорій Осовий нагадав, що цього року в українців було чотири вихідних поспіль на День Незалежності На його думку, таке практика себе виправдовує. Особливо коли такі рішення Уряду приймаються своєчасно.

Прес-центр Федерації профспілок України