adf09c9fb9def95c51f00c730649bdfb

Президент Киргизстану Садир Жапаров вдруге наклав вето на скандальний законопроєкт про профспілки. Про це повідомив голова Центрального комітету гірничо-металургійної профспілки Ельдар Таджібаєв.

Ухвалений депутатами 30 червня 2021 року документ вдруге повернуто в парламент із запереченнями глави держави. Після того як Садир Жапаров перший раз наклав вето і відправив на доопрацювання законопроєкт про профспілки, депутати повинні були підготувати узгоджений варіант. При цьому до складу погоджувальної комісії мали включати представників кабінету міністрів, профспілок і об'єднань (асоціацій) роботодавців. Але цього зроблено не було.

Нагадаємо, що ряд параграфів законопроєкту «Про професійні спілки» істотно обмежує права і свободи профспілкових організацій та демократичні процеси, прийняті всередині структури. Фактично законопроєкт передбачав можливість переходу незалежних профспілок під управління окремих осіб, наближених до певних владних структур. А разом з організаційним управлінням ці структури отримували контроль і над власністю, що належить профспілкам країни. Перший раз глава Киргизької Республіки Садир Жапаров наклав вето на скандальний документ у травні п.р.

Детальніше - тут: https://bit.ly/3zlWWni

Прес-центр Федерації профспілок України