DSC 0088

В рамках діючої угоди облпрофоб’єднання з Дніпропетровським обласним Центром зайнятості відбулась робоча зустріч голови облпрофцентру Віталія Дубіля з директором Центру Вікторією Кузнєцовою.

Були обговорені питання, які стосуються нинішньої ситуації на ринку праці. Зокрема, йшлося про стурбованість профспілок зменшенням кількості штатних працівників на підприємствах, що потребує відповідних спільних дій разом з об’єднаннями роботодавців  для зменшення напруги на ринку праці, надання компенсацій роботодавцям ЄСВ для створення нових робочих місць, допомоги по частковому безробіттю на період пандемії та інші.

Під час зустрічі розглядався також проєкт Постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проєкту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості».

Керівник Центру В. Кузнецова зауважила, що робота служби зайнятості завжди ґрунтувалась на максимальному задоволенні потреб суб’єктів ринку праці.

«На сьогоднішній день, - зазначила вона, - серед першочергових наших завдань є активізація взаємодії з роботодавцями, профспілками, налагодження співпраці з державними органами влади після проведення адмінреформи, прискорення процесу працевлаштування, активізація економічно неактивного населення та повернення громадян до легальної зайнятості, підвищення культури обслуговування клієнтів. Зростає необхідність впровадження Центром зайнятості нової моделі клієнтоорієнтованих послуг».

У свою чергу, Віталій Дубіль наголосив, що досягнення сталого ефективного працевлаштування шукачів роботи і безробітних можливе лише за умови отримання службою зайнятості якісних вакансій з гідною заробітною платою та умовами праці.  А це, на думку профспілок, можливо лише за умови відродження промисловості і підтримки вітчизняного товаровиробника.

«Дніпропетровська обласна служба зайнятості – це досвідчені колективи професіоналів, які довели свою необхідність та ефективність і мають можливість розвиватись і далі», - висловив свою думку В. Дубіль.

Учасники зустрічі дійшли єдиної думки, що реалізація моделі надання клієнтоорієнтованих послуг матиме безпосередній позитивний вплив на ринок праці, оскільки передбачає застосування принципово нових технологій та методів, спрямованих на прискорення працевлаштування осіб, які шукають роботу, зареєстрованих безробітних, їх інтеграцію у ринок праці, підвищення конкурентоспроможності осіб на ринку праці. А запобігання довготривалому безробіттю сприятиме зменшенню кількості безробітних осіб та зростанню зайнятості населення.

                                  Прес-центр Дніпропетровського  облпрофоб’єднання