240681887 3019425354995893 1846531233924890260 n

26 серпня під головуванням голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області їІгоря Москаленка відбулося чергове засідання Громадської ради при ОДА.

В засіданні взяв участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус, який висловив свою підтримку дорадчому органу і зазначив, що завжди готовий до конструктивного діалогу з громадськістю. Таким чином члени Громадської ради домовились з паном В’ячеславом про зустріч найближчим часом аби обговорити актуальні та проблемні питання.

Далі члени Громадської Ради перейшли до обговорення питань порядку денного. Так в ході засідання було розглянуто низку актуальних питань та прийнято ряд звернень, одним з яких є Звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з пропозицією терміново розглянути у другому читанні проєкт закону № 2141 «Про внесення змін до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо відновлення дії попередньої редакції норм зазначеного Закону»; відновити редакцію постанови КМУ від 30 серпня 2017 року № 704 та погасити заборгованість перед пенсіонерами за рішенням судів.

Крім того, були прийняті звернення до голови облдержадміністрації стосовно усунення та подальшого недопущення порушень чинного законодавства на об’єктах - пам’ятках історії та культури; створення робочої групи з внесення пам’яток Чернігівщини до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; питань дотримання природоохоронного законодавства та запобігання корупції в Чернігівській області.

Також Громадською радою було прийнято орієнтовний план роботи на 2021 рік, тож дорадчий орган серйозно налаштований на продуктивну роботу задля розвитку регіону.

Федерація профспілкових організації Чернігівської області