коллаж

З 25 по 30 серпня 2021 р. на базі відпочинку "Парадиз" с. Коблеве, Миколаївської області, Центральна рада Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Україна" за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Федерації профспілок України, Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України провела ХІХ Всеукраїнську спартакіаду авіабудівників.

З вітальним словом до учасників та організаторів Спартакіади звернулися: голова Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України Ярема Жугаєвич, Голова ГО "ВФСТ "Україна" Наталія Омельчук, президент Асоціації "Укравіапром" Віктор Попов, голова Об’єднання організацій авіаційної промисловості України Володимир Коробов.

На адресу учасників Спартакіади надійшли привітання від Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, голови Федерації профспілок України Григорія Осового, президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки.

250 працівників підприємств, організацій авіабудування та машинобудування України брали участь в цьому заході. Програма Спартакіади включала змагання з 8 видів спорту: армрестлінга, волейболу, гирьового спорту, легкої атлетики, тенісу настільного, футзалу, шахів та шашок.

У фінальних змаганнях Спартакіади прийняло участь 10 збірних команд авіабудівних та машинобудівних підприємств України: АТ "Мотор Січ"                     (м. Запоріжжя), ВП ВМЗ АТ "Мотор Січ" (м. Волочиськ, Хмельницька обл.), ДП "Івченко-Прогрес" (м. Запоріжжя), ДАХК "Артем" (м. Київ), ДП "Антонов" - 1 (м. Київ), ДП "Антонов" - 2 (м. Київ), АТ "ФЕД" (м. Харків), ДП "ДержККБ "ЛУЧ"(м. Київ), ДП "Завод 410 ЦА" (м. Київ), ДП "Спецоборонмаш" (м. Малин, Житомирська обл.).

І командне місце з армспорту  виборола команда АТ "Мотор Січ"; ІІ місце – ДП "Івченко-Прогрес"; ІІІ місце – ДП "Антонов" - 1.
           І командне місце з  волейболу – посіла команда
АТ "Мотор Січ"; ІІ місце – ДП "Антонов" - 1; ІІІ місце – ДП "Антонов" - 2.

І командне місце  з гирьового спорту посіла команда АТ "Мотор Січ";  ІІ місце –  ДП "Івченко-Прогрес"; ІІІ місце – ДП "Антонов" - 1.

І командне місце з тенісу посіла команда АТ "Мотор Січ"; ІІ місце – ДП "ДержККБ "ЛУЧ"; ІІІ місце  – ДП "Івченко-Прогрес".

І командне місце з  футзалу посіла команда ДП "Антонов" - 2;  ІІ місце – АТ "ФЕД"; ІІІ місце  – ДП "Івченко-Прогрес".

І командне місце з легкої атлетики посіла команда АТ "Мотор Січ"; ІІ місце – ДП "Івченко-Прогрес"; ІІІ місце – ДП "Антонов" - 1.

І командне місце з шахів посіла команда  АТ "Мотор Січ"; ІІ місце – ДП "Івченко-Прогрес"; ІІІ місце – ДП "Завод 410 ЦА".

І командне місце з шашок посіла команда  АТ "Мотор Січ"; ІІ місце – ДП "Івченко-Прогрес"; ІІІ місце – ДАХК "Артем".

Усі переможці та призери Всеукраїнської Спартакіади отримали кубки, медалі та почесні грамоти ЦР ВФСТ "Україна".

Змагання відбулися із дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог, дотримання соціальної дистанції, застосування засобів індивідуального захисту, доступність дезінфекторів тощо.

ФСТ "Україна"