20150116 071139 

Останнім часом у Чернівецькій області спостерігається справжній будівельний бум. Завдяки освоєнню буковинськими будівельниками передових технологій стають кращими й ошатнішими вулиці і площі краю, споруджуються нові промислові об’єкти, створюється необхідна соціальна інфраструктура, здійснюються мрії тисяч буковинців про життя в сучасних оселях. Одним із успішних колективів галузі є ТДВ “Чернівецька пересувна механізована колона № 76”, яке спеціалізується на будівництві, реконструкції, ремонті промислових об’єктів, об’єктів житлово-комунального та соціально-побутового призначення, шляхів, об’єктів водогосподарського призначення, виробництві промислової будівельної продукції та її реалізації. За досягнення у будівництві підприємство ТДВ«ПМК-76» занесено до «Золотої книги української еліти».

Сьогодні голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Барабах здійснив робочу зустріч з генеральним директором підприємства Василем Каглянчуком, який вже майже чверть століття очолює механізовану колону. Як підкреслив генеральний директор, працівники Товариства - це стабільна та добре скоординована команда професіоналів з цінними навичками, знаннями та досвідом.

За 5 останніх років діяльності підприємства обсяг будівельно – монтажних робіт   зріс майже у три рази, з 54,4млн.грн  до 159,5 млн. грн., виконано будівельно  – монтажних робіт на суму 530,7млн.грн. Середньомісячна зарплата на одного працюючого зросла з 4824 грн.  у 2016 році до 12139 грн.  у 2020 році. Надійною конституцією для колективу, за словами В.Каглянчука, є колективний договір, який регулює  виробничі, трудові відносини  з  урахуванням  соціально – економічних   інтересів працівників  ТДВ ПМК-76. Система  та форми оплати праці, система  заохочень та преміювання, соціальні  гарантії  регламентовані  окремим  Положенням  до колективного  договору, які  є  невід’ємними  його частинами.

Володимир Барабах з приємністю відзначив, що нині важко уявити сучасну будівельну галузь Буковини без Чернівецької пересувної механізованої колони № 76, яка упродовж своєї 75-річної діяльності виконувала надзвичайно широкий спектр робіт – від будівництва меліоративних систем до обєктів соціально-культурного призначення та житлових масивів. Щороку сотні чернівецьких сімей переступають пороги нових квартир, спроектованих і збудованих фахівцями підприємства за останніми вимогами часу.

У ході зустрічі особливий акцент було зроблено на посилення відповідальності бізнесу у реалізації завдань соціально-економічного розвитку регіону.

     

Михайло Лєньков,

завідувач відділом з питань

захисту соціально-економічних

та духовних інтересів працюючих

Чернівецької облпрофради