1631091539 dsc 7290

7 вересня 2021 року відбувся семінар-тренінг для голів первинних профспілкових організацій студентів закладів вищої освіти міста Києва.

Основними питаннями для обговорення стали тенденції державного фінансування вищих навчальних закладів, ризики скорочення фінансування університетів, зменшення кількості отримувачів стипендії, персоналізовані картки для проїзду в громадському транспорті.

Голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь зосередив увагу присутніх на тому, що заклади вищої освіти постійно відчувають брак коштів на забезпечення функціонування та розвиток, відбувається зменшення кількості отримувачів стипендії. Адже Кабінет Міністрів України оприлюднив постанову щодо скорочення кількості отримувачів стипендії.

Згідного з документом, кожен семестр вчена рада вишу визначає однаковий для всіх факультетів ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія.

Юрисконсульт Вікторія Соломінчук зосередила увагу на правових засадах діяльності профспілкової організації.

Також учасники тренінгу мали можливість обговорити технічні можливості створення та використання у профспілковій роботі веб-сайту та інших сучасних засобів комунікації, а також звернути увагу на формування контенту для соціальних мереж та сайт

За матеріалами пресслужби Київської міської організації Профспілки

https://pon.org.ua/news_regions/8964-kiyiv-semnar-golv-studentskih-profkomv.html