1524132254173687433

Портал Finance.ua дізнався у глави Міністерства соціальної політики України Марини Лазебної, що переважна більшість родин мають заощадження, яких вистачить не більше ніж на 3 місяці.

В Україні у 50% домогосподарств мешкає хоча б один пенсіонер. Тому, якщо працюючі члени родини втрачають роботу, то пенсія залишається єдиним джерелом існування.

«Отже, підтримуючи пенсіонерів, держава підтримує доходи таких сімей. Тому Уряд України реалізував комплексну програму підвищення пенсій. В результаті середня пенсія зросла на 25%. Підвищення отримали понад 10 мільйонів людей» — зазначила вона.

Середній вік безробітних. Марина Лазебна зазначила, що зазвичай найбільше безробітних серед людей передпенсійного віку та молоді. Але через пандемію в 2020 році вперше найбільше безробітних стало серед людей 35−39 років.

«Більшість цих людей є годувальниками в родинах. Тому ми не лише збільшували допомогу по безробіттю, але, і це головне, запровадили цільові програми допомоги бізнесу для збереження робочих місць, допомоги працівникам під час простою підприємств, зараховували страховий стаж людям в періоди локдаунів без сплати соціальних внесків», — повідомила міністерка.

Нагадаємо, щодо прийняття закону про щорічну індексацію пенсій, Лазебна сказала, що справедливість в індексації пенсій буде відновлено. Цей законопроект виправляє помилку пенсійної реформи 2017 року, коли пенсії частині військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації. Ціна цієї помилки — якість життя майже півмільйона пенсіонерів, пенсії яких могли б бути зараз на третину вищими.

Джерело: https://bit.ly/3C47Jn4