14 01

10-12 вересня Запорізька обласна організація ПМГУ провела молодіжний форум «Сузір'я молоді», в якому брали участь представники підприємств ПАТ «ЗМК «Запоріжсталь», ТОВ «ЗТМК», ПрАТ «ЗЗРК», «Дніпроспецсталь», ПрАТ «Укрграфіт», ПАТ «Запоріжкокс», ПАТ «ЗФЗ», «Запоріжвогнетрив», ДП «Гіпропром», Запорізька КСВАРС «КОБРА».

В ході насиченої пізнавальної програми молоді профспілкові лідери ПМГУ отримали необхідні для роботи знання, закріпили їх тренінгами та практичними завданнями.

Учасники Форуму висловили свій солідарний протест проти прийняття антитрудових законопроєктів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції трудових відносин» № 5371 і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність» №5388, які порушують конституційні права працівників і їх представників - профспілок.

Ці законопроєкти, маючи на меті так звану «дерегуляцію» або «спрощення» регулювання трудових відносин, порушують норми Конституції України, міжнародно-правових актів, містять низку вкрай загрозливих положень, що встановлюють дискримінаційні норми для працівників, значно послаблюють рівень їх захисту, звужують обсяг трудових прав та соціальних гарантій працівників у порівнянні з чинним національним законодавством, нівелюють представницьку та захисну функцію профспілок.

Молодь ПМГУ голосно висловлює свій протест проти зухвалого наступу влади на права трудящих та профспілок!

Профспілка металургів і гірників України