IMG 20210929 084740

Керівник делегації, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін проінформував очільників австрійських профспілок та групи трудящих ЄЕСК про соціально-економічну ситуацію в Україні, спроби провести лібертаріанські реформи трудового законодавства.

Коротко зупинившись на змісті ініційованих урядом та представниками монобільшості законопроектів, які суттєво урізають права працівників та профспілок в Україні, Олександр Шубін розповів про дії ФПУ на захист трудівників: від спроб налагодити змістовний діалог до проведення масової маніфестації  та звернень до міжнародних організацій.

IMG 20210930 WA0007

Вольфганг  Каціан та Олівер Рьопке запевнили представників ФПУ у всесторонній підтримці боротьби українських профспілок та наголосили, що готові вживати солідарних заходів, як через звернення до українських можновладців,  так і шляхом інформування австрійських органів влади, інституцій ЄС та МОП щодо необхідності забезпечення дотримання урядом України прав профспілок та працівників, захищених Угодою про асоціацію з ЄС та ратифікованими конвенціями МОП.

image7

Зустріч пройшла у дружній атмосфері та закінчилася конкретними домовленостями стосовно активізації співпраці  між профспілками двох країн.

IMG 20210929 084712

Пресцентр Федерації профспілок України