image 3

1 жовтня 2021 року будівельники двох будмайданчиків у Києві від самого ранку не приступають до роботи на знак протесту.

 

Машиністи й машиністки баштових кранів на будівництві за адресами: вул. Велика Васильківська 91-93, вул. Московська 8 заявили напередодні керівництву фірми ТБК АЛЬТІС,  якщо до 1 жовтня не відбудеться повне погашення заробітної плати (тягнеться з линя), а тариф у оплаті праці не підніметься до 150 грн/год, то працівники зупинять роботу, посилаючись на багаточисельні несправності та порушення техніки безпеки й охорони праці, яких на будівництві чимало.

Окремою вимогою кранівників фірми ТБК АЛЬТІС є переведення кранівників на повністю офіційну "білу" зарплату. Наразі на будмайданчиках в Україні люди працюють по 200-250 годин на місяць, отримуючи за цю працю "мінімалку" та "конверт".

Вже більше року, «ПРОФСПІЛКИ КРАНІВНИКІВ» Києва, Одеси, Львова, Харкова борються за підняття тарифу оплати праці до рівня 150 гривень на годину.

Під час двогодинного страйку кранівники, піднявшись на кран, зупинили свою роботу на будівельних майданчиках. До учасників страйку долучились кранівники з інших будівельних майданчиків України та профспілкові активісти. Під будмайданчиками було організовано солідарний пікет.

Такі дії кранівників є вимушеними, з огляду на те, що роботодавці ігнорують офіційні звернення та прохання наших членів.

Мінімальний тариф в оплаті праці 150 грн/годину роботи кранівника – це вимога кранівників, що забезпечить можливість жити, а не виживати, будуючи дорогу столичну нерухомість!

Кранівники й кранівниці, поважайте свою працю – приєднуйтесь до щоденної профспілкової боротьби за покращення умов праці і життя!

 

Контакт для преси:

097 852 43 35 - координатор Профспілки кранівників Роман

063 640 61 57 - кранівник Василь Григорійович

Прес-центр ФПУ,

Профспілка будівельників України