30 2

30 вересня ц.р. відбулося чергове щотижневе засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати, на якому розглядалися питання щодо стану погашення заборгованості із заробітної плати та стану виконання відповідних урядових доручень Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Міністерством молоді та спорту України, Закарпатською, Кіровоградською, Чернігівською та Чернівецькою ОДА.

 30 3

Від ФПУ у засіданні взяли участь Драп’ятий Є.М. – заступник Голови ФПУ, Швець І.М. – заступник Голови  Профспілки працівників охорони здоров’я України, Баланенко М.О. – Голова Федерації професійних спілок Кіровоградської області, Лєньков М.І. – представник Чернівецької обласної ради профспілок, інші.

Засідання пройшло під головуванням заступниці Міністра економіки України Глущенко С.В., яка повідомила, що незважаючи на вжиті заходи обсяг заборгованості із заробітної плати зріс до 3,7 млн грн.

 Профспілкова сторона, у свою чергу, направила Мінекономіки матеріали про стан виплати заробітної плати та пропозиції щодо заходів, які необхідно вжити з метою погашення заборгованості із заробітної плати (додаток 1).

 30 1

Підсумовуючи результати засідання, Глущенко С.В. зазначила, що Мінекономіки протягом тижня планує проаналізувати результати проведеної роботи за підсумками щотижневих засідань Міжвідомчої робочої групи, виконання наданих за їх результатами доручень та напрацювання ефективного формату подальшої роботи з метою вирішення питання погашення заборгованості із заробітної плати.

Також, Глущенко С.В. наголосила на необхідності забезпечення виконання доручення Прем’єр-міністра України стосовно радикального скорочення до кінця року зарплатних боргів, що утворилися станом на 24.06.2021:

- у повному обсязі – на економічно активних підприємствах, які мають заборгованість у сумі, що не перевищує 15 млн гривень.

- щонайменше на 50 % такої заборгованості – на економічно активних підприємствах, які мають заборгованість у сумі, що перевищує 15 млн гривень.

Департамент з питань бюджету та оплати праці