АТОМ
Так скандували під стінами Міністерства юстиції України, звертаючись до його очільника Дениса Малюськи, представники Атомпрофспілки України, які вийшли на акцію протесту у зв’язку з блокуванням фінансово-господарської діяльності стратегічного державного підприємства НАЕК «Енергоатом» Державною виконавчою службою України. Декілька днів тому на інформаційних порталах Атомпрофспілки було оприлюднено звернення щодо цієї ситуації, адже арешт рахунків «Енергоатому» ставить під реальну загрозу забезпечення необхідних заходів щодо безпечної експлуатації атомних енергоблоків вітчизняних АЕС, закупівлю свіжого ядерного палива, виплату заробітної плати працівникам, виконання соціальних зобов’язань, сплату податків тощо.
Зважаючи на це, Атомпрофспілка прийняла рішення про проведення масового заходу протесту. Мета акції — привернути увагу державних органів та громадськості до критичного фінансово-економічного становища ДП НАЕК «Енергоатом», що склалося завдяки умисним діям представників Державної виконавчої служби, яка координується Міністерством юстиції України.Представники від усіх атомних електростанцій та Східного гірничо-збагачувального комбінату, інших підприємств та установ, які перебувають у сфері впливу Атомпрофспілки, упродовж кількох годин закликали чиновників дослухатися до працівників, які чесно виконують свою роботу і вимагають за неї своєчасної грошової виплати.
У виступах наголошувалося, що в той час, коли країна входить в осінньо-зимовий період, саме перед «Енергоатомом» керівництвом держави поставлено завдання забезпечити чітку роботу енергоблоків АЕС, що дасть можливість безперебійно постачати електроенергію населенню та промисловим підприємствам. Незаконні ж та неправомірні дії посадових осіб Державної виконавчої служби можуть призвести до негативних наслідків для енергогенеруючої галузі нашої держави.
Атомпрофспілка