samovraduv.w695

Від імені Федерації професійних спілок України вітаю з Днем місцевого самоврядування в Україні!

Це професійне свято тих, хто працює в органах місцевої влади, місцевих установах та організаціях, комунальних підприємствах і товариствах, хто дбає про соціальний і економічний розвиток своїх сіл і селищ, міст і районів, областей і регіонів, турбується про зайнятість і робочі місця, хто реалізує інфраструктурні проєкти, вболіває за жителів, їх достаток, відстоює права та інтереси територіальних громад.

Це потужна сила державотворців новітньої України безпосередньо на місцях.

Сьогодні місцеве самоврядування розвивається в новому форматі, в умовах адміністративно-територіальної реформи, що є важливим кроком поступу до європейських цінностей і рівня життя в Україні, надання якісних та доступних публічних послуг, становлення інститутів прямого народовладдя, узгодження інтересів держави та територіальних громад.

Вітаючи з цим професійним святом, потрібно зазначити, що у кожній громаді діють профспілкові організації вчителів, медичних працівників, працівників культури, сфери соціального забезпечення, житлово-комунального господарства та інші.

Федерація профспілок України, як національний профцентр, та її членські організації мають намір посилити співпрацю між органами місцевого самоврядування та профспілками, оскільки спільними зусиллями ми зможемо забезпечити дотримання конституційних прав громадян, побудувати в Україні суспільство соціальної справедливості, зберегти трудовий потенціал на місцевому рівні, де проживають, працюють та сплачують податки члени профспілок.

Ми зацікавлені у співпраці з органами місцевого самоврядування в питаннях зміцнення та розвитку територіальних громад в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи. В цьому плані вже є певний позитивний досвід, який заслуговує на поширення.

З нагоди Дня місцевого самоврядування висловлюємо найщиріші вітання усім членам територіальних громад, депутатам місцевих рад, працівникам органів місцевого самоврядування. Бажаємо міцного здоров’я, родинного щастя, нових професійних здобутків, здійснення усіх задумів і мрій.

Нехай і надалі ваша праця та служіння людям винагороджуються великою повагою і шаною, сприяють утвердженню миру і злагоди в нашій Україні!

З повагою

Голова ФПУ, співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради