DSC 0005

6 грудня 2021 року відбулась робоча зустріч директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторії Кузнецової та її заступника – Валерія Дудника з головою Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталієм Дубілем та головою обласної профспілкової організації працівників державних установ Зінаїдою Бедринець.

Вона була присвячена – обговоренню реалізації експериментального проєкту щодо впровадження нової моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2021 року № 1121.

Вікторія Кузнецова зауважила, що в цій роботі  передбачається застосування сучасних технологій та методів, спрямованих на прискорення працевлаштування осіб, які шукають роботу, а також забезпечення ефективної та дієвої співпраці з роботодавцями, що допоможе кардинально змінити ситуацію на ринку праці. За її словами,

відтепер акцент у роботі фахівців центрів зайнятості буде зроблено на  наданні виключно сервісних послуг для суб’єктів ринку праці з використанням індивідуального підходу. Для цього передбачається запровадження в центрах зайнятості адміністраторів, кар'єрних радників, спеціалізованих кар'єрних радників з інклюзивного працевлаштування та консультантів роботодавця.

Профспілкова сторона, зазначив  Віталій Дубіль  підтримує запропонований проєкт і сподівається, що нові підходи у діяльності служби зайнятості   будуть  допомагати людям у пошуку роботи та в цілому стабілізації ситуації на ринку праці.

Сторони також домовились у другій декаді грудня спільно з Федерацією організацій роботодавців  Дніпропетровщини  підбити підсумки виконання тристоронньої Угоди за 2021 рік.

Прес – центр

Дніпропетровського  облпрофоб’єднання