ВЕЛ

Британські профспілки та підприємці вимагають від держави нових заходів щодо підтримки бізнесу та зайнятості. Фоном для цього стали накази про перехід на надомну роботу через поширення штаму Омікрон.

На думку профспілок та роботодавців, обмеження без схем підтримки можуть поховати економічний прогрес, якого вдалося досягти восени, повідомляє The Guardian.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон сказав роботодавцям Англії, що їхні співробітники там, де це можливо, мають з 6 грудня працювати з дому. Також він анонсував вакцинаційні паспорти для нічних клубів та масових заходів.

«Вимога людям працювати з дому під час дуже напруженого різдвяного періоду вплине на зайнятість – якщо уряд не запровадить систему оплачуваних відпусток, – сказала генеральний секретар Британського конгресу профспілок Френсіс О’Грейді. — Робітники сфери побуту, індустрії гостинності, роздрібної торгівлі втратять зайнятість під час переходу на надомну роботу».

Вона додала, що уряд повинен запевнити працівників найбільш постраждалих галузей, що їх дохід та робочі місця у безпеці.

Президент Британської комерційної палати Рубі МакГрегор-Сміт сказала: «Уряд має ще раз пліч-о-пліч стати поруч із бізнес-спільнотою і забезпечити пакет допомоги, щоб переконатися, що ми відповімо на виклики цієї зими без серйозної шкоди для відновлення нашої економіки». «Багато працівників відчують на собі цей удар, коли план уряду набуде чинності, – сказав генеральний секретар транспортної профспілки TSSA Мануель Кортес. – Уряд повинен повернути схему оплачуваних відпусток та збереження зайнятості та переконати працівників, що ніхто не втратить своїх робочих місць внаслідок нових обмежень».

Профспілка металургів і гірників України - за матеріалами сайту https://www.solidarnost.org