чоронобиль

У цей день український народ і цілий світ вшановують учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, найбільшої техногенної катастрофи в історії людства, яка обернулась значними втратами життів і здоров’я наших співвітчизників, розвінчала ілюзію про «мирний атом».

Ті,  для кого 14 грудня – символ незламності та героїзму, самопожертви в ім’я наступних поколінь вже давно із гордістю називають цей день – Днем ліквідатора. Визнання цього дня на державному рівні, вкотре нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, найважливіша з яких — недостатній для нормального життя розмір пенсійного забезпечення.

Федерація профспілок України разом з громадськими організаціями чорнобильців послідовно відстоює права та інтереси ліквідаторів і учасників, людей, які отримали інвалідність внаслідок  аварії на ЧАЕС як на законодавчому рівні, так і під час вуличних протестних акцій.

Ми з вдячністю згадуємо всіх тих, хто ціною власного життя зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції. Їх героїчний подвиг врятував майбутнє нашої країни, зупинив поширення радіаційної загрози на інші держави.

Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчувають на собі нинішні і відчують майбутні покоління. Проте, ми з оптимізмом дивимося у майбутнє, вчимося на помилках і маємо робити все можливе аби подібне ніколи не повторилося.

 Хай ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій.

 Ми у вічному боргу перед тими, хто врятував усіх нас, країну, людство від ядерного вогню, до кінця виконав свій обов’язок перед українським народом і захистив інші народи світу.

Бажаємо Вам всім ліквідаторам і учасникам аварії на ЧАЕС міцного здоров’я, благополуччя, життєвої енергії, миру, добра і злагоди.

З повагою, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий