ЖЕЛ4

14 грудня у столичному Будинку профспілок відбувся VІІІ з’їзд  Профспілки залізничників і транспортних будівельників України. У роботі форуму взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Голова Правління АТ «Українська залізниця» Олександр Камишін, представники профспілкових організацій,  трудових колективів залізничників і транспортних будівельників,  які користуються заслуженою довірою і повагою людей.

Від імені Федерації профспілок України делегатів та гостей з’їзду привітав Голова ФПУ Григорій Осовий.

ЖЕЛЕ

«Ми стояли пліч-о-пліч під Кабміном і Офісом Президента України, разом захищаючи трудові права працівників, боролися за гідну оплату праці та безпечні умови на робочих місцях, за збереження соціальних гарантій, проти масових скорочень залізничників, - зазначив Голова ФПУ. - Щира вдячність всім тим членам Профспілки, хто  виявляє характер та наполегливість, легкий на підйом і долучається до акцій протесту та важливих подій суспільного життя, за принципову позицію  у складі СПО об’єднань профспілок, активну участь у процесах законотворення та реформування в нашій країні».

Григорій Осовий підкреслив, що пройдений від попереднього з’їзду шлях був непростим через  реформування залізничної галузі, спад обсягів залізничних перевезень спричинених пандемією коронавірусу COVID-19, що негативно позначилося на роботі залізничного транспорту, призводить до зниження доходів і звуження соціальних гарантій, прописаних у Галузевій угоді та колдоговорах. «Та попри ці негаразди непорушними залишаються  ваша згуртованість, єдність, активні дії та конструктивна позиція, спрямована на захист спілчан, працівників галузі», - наголосив він.

ЖЕЛ3

«Безперечно,  завдання  номер 1 ми виконали:  ми вистояли і захистили працівників від того рішучого наступу, який був започаткований під ялинку в 2020 році законопроектами про працю  2708 та законом про профспілки 8602, - сказав Голова ФПУ. - Ми стримали наступ, але ще не перемогли. Тому та акція, що була 7 жовтня  2021 року у  Всесвітній день дій за гідну працю,  мала ознаки попереджувальної акції. Бо в обоймі влади 30 законопроектів, які ми називаємо токсичними, вони несуть загрозу руйнації самого профспілкового руху. Минулого тижня  на засіданні Уряду ініційовано ще 2 законопроекти, які  освячені у ВР як законопроекти «Про майно  профспілкових організацій»  і  «Про мораторій  на майно громадських організацій». Ось так - на 30 році Незалежності України влада вирішила, що те, що створювалося руками цілих поколінь членів профспілок, їх внесками, має стати державною власністю. Влада запропонувала нам конфронтацію. Це виклик, але ми на нього зреагуємо, аби захистити права працівників, права профспілок».

ОСА4

Профспілковий лідер побажав делегатам та учасникам VIIІ  з’їзду плідної роботи, цікавих ініціатив та результативних рішень для зміцнення і консолідації профспілкового руху. Він також побажав усім працівникам галузі, профактиву подальших успіхів у роботі, міцного здоров’я, гідної праці та достатку, а нашій країні – миру і процвітання.

ЖЕЛЕ1

Делегатів та учасників VIIІ  з’їзду Профспілки привітав Голова Правління АТ «Українська залізниця» Олександр Камишін, Він проінформував про плани керівництва АТ щодо реформування Товариства, його перспективи та спільні з Профспілкою дії для вирішення питань соціально-економічного захисту працівників.

Зі Звітом про роботу Ради Профспілки за період з грудня  2016 року по грудень 2021 року та основні напрямки роботи на 2022 – 2026 роки виступив Голова Профспілки Вадим Бубняк.

ОСА6

Після обговорення Звіту та інших питань, було прийнято відповідні постанови.

Головою Профспілки обрано голову Запорізького теркому Профспілки Олексія Семеруня.

Пресцентр Федерації профспілок України