1 1

Нинішня складна ситуація в економіці в цілому, і на ринку праці зокрема, потребує спільних зкоординованих  дій роботодавців, профспілок і обласного Центру зайнятості Дніпропетровщини.

Про аспекти цієї співпраці йшла мова під час заходу з підбиття підсумків виконання Угоди між  сторонами соціального діалогу, який відбувся 20 грудня у Будинку профспілок.

Виступаючи на цьому засіданні, головуючий керівник  облпрофоб’єднання Віталій Дубіль зазначив, що така плідна взаємодія спрямована на економічне зростання регіону, розвиток ринку праці, забезпечення трудящих робочими місцями та запобігання тіньовій зайнятості. Зокрема , зараз з метою зменшення трудової міграції соціальні партнери особливу увагу приділяють реалізації   проєкту  з  надання службою зайнятості клієнтоорієнтованих послуг з використанням індивідуального підходу, розвитку систем професійно-технічного навчання ( в т. ч. дуальної форми підготовки кваліфікованих кадрів). В березні цього року Державною службою зайнятості розпочато пілотне впровадження у  10 областях, зокрема і за участю профспілок, інформаційної системи аналізу та прогнозування регіонального ринку праці.

Спільно, за словами голови облпрофцентру, продовжується вирішення   проблеми окремих галузей (наприклад, працевлаштування вивільнених цього року працівників райдержадміністрацій).

Віталій Дубіль поздоровив співробітників обласного Центру зайнятості з 31- річницею його створення та професійним святом – Днем державної служби зайнятості України (відзначається 21 грудня) і вручив профспілкові нагороди кращим працівникам.

 Під час заходу також виступили керівник обласного Центру зайнятості  Вікторія Кузнецова, голова Федерації організації роботодавців області Віктор Сергєєв,  радник голови облдержадміністрації Ігор Ломако, керівник департаменту обласної ради Валентина Затишняк.

 1 2

     Прес-центр Дніпропетровського  облпрофоб’єднання