20200129 090107

Центральна Рада Профспілки машинобудівників та приладобудівників України 22 грудня 2021 року на своєму засіданні проаналізувала стан виконання на державних підприємствах та в організаціях сфери технічного регулювання норм і положень Галузевої угоди  на 2021-2025 роки, а також  визначила завдання профспілки з реалізації Стратегії діяльності ФПУ на 2021-2026 роки «Час дій та якісних змін».

Члени ЦР розглянули стан реалізації  Угоди за її основними розділами: щодо гарантій праці і забезпечення зайнятості, норм оплати праці, а також «Трудові відносини, режим праці та відпочинку», «Охорона праці та здоров’я».

На основі цього було зроблено висновок про те, що стан реалізації Галузевої угоди в цілому є задовільним. У постанові ЦР з цього питання зазначено:

- виконавчому апарату Центральної Ради профспілки,  виборним органам територіальних організацій профспілки надати профспілковим комітетам практичну допомогу в подальшій реалізації норм і положень Угоди;

- профспілковим комітетам підприємств ініціювати не пізніше дати підведення підсумків виконання Угоди і колективного договору за 2021 рік внесення доповнень до колективних договорів;

20200129 085515

- вимагати від керівників та профспілкових комітетів державних підприємств, на яких ще не укладено новий колдоговір, завершити цей процес протягом місяця та укласти новий колективний договір з дотриманням усіх норм і положень Угоди.

У ході обговорення питання щодо завдань профспілки «Машприлад» з виконання завдань, визначених Стратегією діяльності ФПУ на 2021-2026 роки та Заходів з її реалізації перед учасниками засідання виступила керівник департаменту профспілкового руху апарату ФПУ Лариса Ровчак.

У засіданні ЦР Профспілки  взяли участь представники Мінекономіки: в.о. директора департаменту технічного регулювання та інноваційної політики Тетяна Мельніченко та головний спеціаліст департаменту з управління об`єктами державної власності        Тетяна  Прус. Вони виступили перед членами ЦР та відповіли на запитання голів профкомів.

20200129 090147

По завершенню засідання ЦР профспілки відбувся семінар-нарада, в якому взяли участь керівники територіальних організацій профспілки, голови профкомів підприємств сфери технічного регулювання. «Про сучасний політичний та економічний стан в Україні» учасникам семінару розповів керівник громадської організації "Центр військових і правових досліджень"  Олександр Мусієнкою. Він також відповів на питання учасників.

 20200129 090335

Профспілка машинобудівників та приладобудівників

України