Олейник

«23 грудня у столиці України відбулось засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради. На засіданні презентував Співголові Нацради від урядової сторони, Першому віце-прем'єр-міністру України, міністру економіки України Юлії Анатоліївні Свириденко «Рекомендації роботодавців Уряду на 2022 рік» Нагадав про вимоги роботодавців до влади України щодо подолання кризової ситуації в енергетиці через критичне зростання цін на енергоресурси. .

Серед першочергових кроків:

1) прийняття постанови про визнання поточної ситуації на ринку природного газу кризовою ситуацією рівня надзвичайної ситуації (в розумінні статті 6 Закону України «Про ринок природного газу»);

2) визначення у вказаній постанові заходів для виходу з кризової ситуації, беручи до уваги пропозиції Європейської комісії;

3) усіляко сприяти якнайшвидшому впровадженню в практику Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості».

Той самий проект Закону № 3739 - https://www.rada.gov.ua/news/Novyny/217930.html.

Щоб зберегти 200 тис і створити щонайменше 62, 5 тис нових робочих місць для українців.

Першим пунктом Маніфесту роботодавців України є зупинення масового відтоку робочої сили та відновлення людських та трудових ресурсів шляхом створення 2 млн. високопродуктивних робочих місць до 2030 року.

Сьогодні в умовах невизначенності та нестабільності, як ніколи очевидно, яку роль у зміцненні добробуту українців відіграє доступ до гідної праці.

У цьому зацікавлені і роботодавці, і профспілки, і влада України.

Федерація роботодавців України  є традиційним «голосом бізнесу» і постійним учасником заходів та імплементації конвенцій Міжнародної організації праці.

Вірю, що консолідація наших спільних зусиль, ефективна співпраця усіх трьох сторін соціально-економічного діалогу, невідкладні дії, направлені на зростання економіки нашої країни, обов'язково допоможуть досягти спільної мети - добробуту для всіх».

Пресцентр Федерації профспілок України.