НТ6

ГОВОРЯТЬ УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ НТСЕР. ВАСИЛЬ Андреєв, заступник Голови ФПУ, голова Профспілки будівельників: «Необхідно зосередитися на погашенні боргів із зарплати»   

Під час обговорення питання «Про пріоритетні напрями діяльності Національної ради на 2021 – 2023 роки» на засідання НТСЕР 23 грудня у своєму виступі заступник Голови ФПУ, голова Профспілки будівельників Василь Андреєв звернув увагу членів НТСЕР на критичну заборгованість з заробітної плати  працівників. Він наголосив на необхідності зосередитися, перш за все, на проблемі її погашення. Її рівень в Україні вже подолав психологічний рівень у 4 мільярда грн. Щоб подолати це ганебне явище, коли працююча людина не може прогодувати себе і свою сім’ю, він вважає за необхідне, сфокусувати увагу усіх соціальних партнерів і наполегливо працювати над законодавчим забезпеченням  та практичною реалізацією процесу виплати заборгованості.

У цьому зв’язку Василь Андреєв відзначив як позитив – відновлення роботи Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості з заробітної плати.

 Головним завданням НТСЕР він вважає розвиток та поглиблення соціального діалогу. Він підкреслив, що в цьому контексті, спроби окремих органів державної влади щодо експропріації профспілкового майна виглядають протизаконно і засуджуються членами профспілок та працівниками, і не сприяють співпраці між владою і профспілками.

Пресцентр Федерації профспілок України

 

.