НТ7

«Щодо засідання  НТСЕР я висловлюю велике задоволення і сподівання на вихід соціального діалогу на національному рівні на інший, більш високий рівень. Декілька років поспіль не проводились такі засідання. І тепер сам факт, що це відбулося та прийняті рішення, дають всі підстави сподіватися, що й надалі ми будемо працювати разом на сучасному рівні.

Під час засідання я вніс пропозицію, щоб більше приділяли уваги і центральні органи виконавчої влади і керівництво НТСЕР, сторони соціального діалогу розвитку соціального партнерства на галузевому рівні. Тому що у проекті рішення з цього питання поставлене завдання вивчити питання про соціальний діалог на територіальному рівні.

В той же час, в усіх областях вже створені тристоронні соціально-економічні ради, а на галузевому рівні тільки три міністерства погодились на створення таких рад. Ні при Мінекономіки, ні при Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості, не при інших потужних Міністерствах нема таких соціальних рад.

Моя пропозиція була прийнята учасниками засідання і включена до плану роботи НТСЕР, тому сподіваюсь, що ця проблема буде вирішена».

Пресцентр Федерації профспілок України