34545454

Асоціацією «Європейсько-українське енергетичне агентство» за підтримки проєкту UNIDO запроваджується Програма нагородження Всеукраїнською премією «Лідери енергетичного менеджменту».

Програма є першою в Україні для відзначення досягнень підприємств, які впровадили системи енергетичного менеджменту.

В ній можуть брати участь підприємства України всіх форм власності.

Для участі в Програмі необхідно подати заявку, у якій викласти приклади впровадження енергетичного менеджменту.

Заявки можуть подати, як група компаній, так і окремо юридичні особи, які входять в цю групу компаній, а також їх підрозділи, філії та інші.

Заявки прийматимуться до 28 березня 2022 року. Переможці конкурсу будуть повідомлені та публічно оголошені в червні 2022 року.

Журі, що складатиметься з експертів енергетичного менеджменту, розглядатиме заявки за двома групами: Група 1 – Великі підприємства; Група 2 – Малі та середні підприємства. Учасники самостійно обиратимуть свою групу для участі, виходячи з чисельності персоналу та/або річного обороту.

Учасники конкурсу, у яких заявки відповідатимуть правилам Програми, отримають одну з двох нагород:

• «Нагорода за досконалість». Цю відзнаку отримають переможці конкурсу: три великих підприємства (за результати впровадження сертифікованої за стандартами ISO 50001 системи енергетичного менеджменту) та по два малих і середніх (за найкращі підходи у впровадженні енергоменеджменту та заходів енергоефективності). Переможці також отримають сертифікати на послуги з енергоефективності вартістю від 7 500 до 15 000 $ США в залежності від групи заявника (1 або 2 група). Фінансова нагорода може бути використана тільки на послуги з енергоефективності, а саме: консультації, обладнання та інше матеріально-технічне забезпечення, навчання в Україні та за кордоном, навчальні поїздки.
  • «Нагорода за ініціативність». Цю відзнаку отримають всі учасники, які подали заявки та надали всю необхідну інформацію відповідно до вимог Програми, також вони отримають можливість безкоштовно пройти курси підвищення кваліфікації в сфері енергоефективності.

Детальна інформація про те як подати заявку, правила участі, контактна інформація для запитань знаходиться на сайті Програми за посиланням:

Департамент з питань

економічного розвитку та ціноутворення