20200204 102942 

28 грудня, напередодні новорічних свят, Київська обласна рада профспілок провела зустріч з ветеранами профспілкового руху Київщини.

У ній взяли участь керівники членських організацій Київської обласної ради профспілок, колишні голови первинних профспілкових організацій підприємств області, керівники обласних та районних профорганізацій, Валентин Федорович Кононенко почесний голова Київської обласної ради профспілок, керівництво КОРПС – голова Василь Хвостіков, заступник голови Ольга Приходько.

Перед ветеранами і керівниками профспілок Київщини виступив Голова ФПУ Григорій Осовий.

20200204 103701 123

Він зазначив, що старше покоління – це золотий фонд профспілкового руху. Наразі профспілкових рух країни перебуває у фазі трансформації, до керівництва у профспілках різних рівнів приходять люди нової формації, які мають своє бачення подальшого його розвитку, однак, поєднання досвіду та енергії бажань дає позитивні результати.

Г.Осовий розповів учасникам зустрічі про особливості сучасного моменту, який переживають профспілки, та подальші дії ФПУ на захист законних прав та інтересів людей праці.

Він наголосив, що, не зважаючи на те, що у ВР України наразі зареєстровано низка розроблених Урядом законопроектів, які спрямовані на руйнацію профспілок, ми маємо чітке усвідомлення ситуації та переконані, що  подібне ставлення до нас – несправедливе. А з несправедливістю люди завжди будуть боротись.

20200204 103326

Окрім спроб лібералізувати трудове законодавство, що суттєво знижує рівень існуючого захисту прав працівників, йде наступ на майнові права профспілок. Якщо будуть прийняті ці законопроекти, відбудеться не тільки порушенням прав профспілок, як громадських формувань і об’єднань, а й порушенням прав людини. Це визнано і міжнародними партнерами ФПУ, а також такими авторитетними організаціями як ООН.

Але нам усім разом вдалося переломити бачення та розуміння ситуації у політиків та можновладців. Ми зупинили процес ухвалення парламентарями зазначених законопроектів, - підкреслив профспілковий лідер. – Ми стримали цей процес і доклали до цього чимало зусиль. Але боротьба триває. Нам й надалі потрібно бути солідарними та єдиними у наших діях.

20200204 105625

Г.Осовий відповів на запитання учасників зустрічі щодо формування прожиткового мінімуму, розміру мінімальної зарплати та ін., розповів про завдання, що стоять перед профспілками на сьогодні.

Василь Хвостіков, звертаючись до присутніх, зазначив, що профспілкам наразі доводиться працювати у надскладних умовах. Але ми не складаємо рук і зокрема, за допомогою ветеранів виборюємо те, що по праву належить найманим працівникам, щоб рівень їх захисту лишався на належному рівні.

20200204 110159 

Він сказав, що у Київської облпрофради завжди був і є сильний профактив. Створено Молодіжну раду КОРПС. Василь Хвостіков висловив ініціативу щодо утворення Ради ветеранів профспілкових організацій Київщини.

- Ветерани завжди разом з нами, також у боротьбі за права працівників. Ми будемо й надалі боротися та відстоювати разом законні права та інтереси працівників. Ми розраховуємо на вашу підтримку і ваші поради у подальшому з урахуванням вашого досвіду. Це буде логічно і ефективно, - наголосив керівник.

Після завершення зустрічі ветерани оглянули приміщення Будинку профспілок на Майдані Незалежності у Києві, переглянули документальний фільм про його відновлення після драматичних подій Революції Гідності 2014 р.

 20200204 111857

20200204 112514

 20200204 112641

Прес-центр ФПУ