БАРАН

Закарпатський обласний комітет профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг провів своє засідання з ряду поточних питань.

Про роботу щодо соціально-економічного та правового захисту працівників у 2021 році доповіла голова обласної організації Наталія Кузьма. Вона проінформувала про дії профспілкових організацій усіх рівнів із зазначених напрямків та закликала керівників первинок посилити захисну функцію щодо забезпечення дотримання трудових прав працівників.

Наталія Кузьма також представила на розгляд обласного комітету проєкт бюджету галузевої профспілки на  2022 рік,  звернула увагу на необхідність своєчасного подання статистичної і фінансової звітності, підбила підсумки передплати на профспілкові видання, й, зокрема, газету «Профспілкові вісті» та «Бібліотечку голови профспілкового комітету».

Про завдання колективно-договірної роботи на наступний 2022 рік проінформувала учасників зібрання головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту членів профспілок облпрофради Тамара Гурзан.

            Відбулася також нарада-семінар про порядок оформлення та оплати електронних листків з тимчасової втрати працездатності.  Начальник відділу фінансового контролю та аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Закарпатській області Мирослав Гоблик  надав членам обласного комітету роз’яснення з даного питання та проінформував про реабілітаційне лікування застрахованих осіб, особливо тих, які перехворіли на коронавірусну інфекцію.

        На завершення Наталія Кузьма відмітила кращих профспілкових активістів галузі і вручила їм Почесні грамоти обласної ради профспілок .

На фото: Під час засідання обласного комітету профспілки торгівлі.

Сергій Баранчиков.

пресцентр Закарпатської облпрофради