P1190849

Федерація профспілок України отримала другий гуманітарний вантаж від Австрійської Конфедерації профспілок. Його було доставлено у Закарпаття, на один із складів поблизу міста Мукачева.

     Частину "гуманітарки" було розподілено по санаторіях ПрАТ "Укрпрофоздоровниця", які нині приймають вимушених переселенців з потерпілих від російської агресії регіонів.

     Враховуючи те, що значна частина біженців з "гарячих" точок нашої країни, виїжджають за кордон, а серед них багато дітей, було вирішено також надати гуманітарну допомогу безпосередньо у пункті пропуску на українсько-словацькому кордоні поблизу міста Ужгорода.

     Там було встановлено намет із символікою України та Федерації профспілок України, де викладено гуманітарну допомогу -  продукти харчування тривалого зберігання, солодощі, засоби гігієни, мінеральну воду тощо.

P1190854

     На кордоні при видачі гуманітарної допомоги були присутні Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, члени гуманітарного штабу ФПУ, а обслуговували біженців, що їхали за кордон, працівники різних профспілкових структур і галузей, які нині перебувають у Закарпатті.

     Усі біженці висловлювали подяку міжнародним профспілкам та України за надану допомогу, й зокрема, Зоя Колюшенко з міста Дніпро, яка з трьома дітьми перетинала кордон, Валерія Тутова з міста Гуляйполе Запорізької області, у якої двоє дітей, інші біженці з Харкова, Києва, Маріуполя, Київщини, Сумщини та інших міст і сіл, куди прийшла війна.

     Отримали допомогу профспілок і юні спортсмени з київської футбольної команди "Локомотив", які виїжджали до Чехії, де зараз будуть продовжувати навчально-тренувальний процес за гостинним запрошенням дружньої країни. Про це юні футболісти та їх мами розповідали очільнику ФПУ Григорію Осовому.

     P1190838

Допомогу профспілкам у видачі гуманітарної допомоги  на КПП надали волонтери Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста.

     Цього ж дня було вручено гуманітарну допомогу від австрійських профспілок тимчасово переміщеним особам - матерям з дітьми - усього понад 400 особам, які проживають у гуртожитку №1 Ужгородського Національного університету.

     Передано гуманітарний вантаж профспілок і у центр прийому гуманітарної допомоги та розподілу населення, який нині діє на базі історико-культурного комплексу "Совине гніздо" в місті Ужгороді. Цю допомогу отримують вимушені переселенці, яких вже десятки тисяч прийняв обласний центр Закарпаття.

P1190859

     Гуманітарну допомогу надавали члени гуманітарного штабу ФПУ - голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, керівник департаменту корпоративних прав та майна ФПУ Дмитро Довганенко, голова правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" Микола Субота.

 P1190834

На фото:

-       гуманітарна допомога від профспілок Австрії;

-       біженці отримують допомогу;

-       волонтер обласної організації Товариства Червоного Хреста Тетяна Тарасова з біженцями;

-       члени гуманітарного штабу ФПУ Дмитро Довганенко (ліворуч) та Іван Зелінський  передають австрійську допомогу у центр «Совине гніздо».

P1190872

Фото автора

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради