пом9

     З перших днів російської агресії облпрофрада, профорганізації галузевих профспілок Закарпаття активно допомагають Збройним Силам України. Загалом на ці цілі вже спрямовано понад 4,1 млн. грн., в тому числі 128-ій Закарпатській гірсько-штурмовій бригаді - понад 1,3 млн. грн.

     Як інформував членів обласного гуманітарного штабу голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, найбільше коштів ЗСУ направили обласна, територіальні, первинні профорганізації працівників освіти і науки – понад
 2,3 млн. грн., профспілки працівників охорони здоров'я - майже 1,2 млн. грн.

     Свій фінансовий внесок у допомогу нашим військовим зробили також обласні, первинні профорганізації працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення  - 124 тис. грн., культури - 120 тис. грн., держустанов - 119 тис. грн., АПК - 71 тис. грн., текстильної та легкої промисловості  і споживчої кооперації  - по 30 тис. грн. та інші.

     Облпрофрадою перераховано Закарпатській 128-ій гірсько-штурмовій бригаді понад 64 тис. грн.

     Крім матеріальної допомоги профспілкові працівники і активісти різних галузей допомагали своїм колегам та їхнім сім'ям, вимушеним переселенцям з "гарячих" точок нашої країни, де ведуться бойові дії, у їх прийомі та облаштуванні на новому місці, долучалися до доставки і надання гуманітарної допомоги, волонтерської діяльності.

     Члени гуманітарного штабу облпрофради також обговорили питання щодо направлення гуманітарної допомоги від профспілок Австрії, яку доставлено у нашу область, на потреби вимушено переміщених осіб, які нині проживають у гуртожитках, спеціально відведених для цього місцях в навчальних закладах області, спортивних комплексах тощо.

    пом4

На фото: - голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський разом з волонтерами формує гуманітарний вантаж;

- волонтери з обласної  організації пластунів допомагають профспілкам.

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради