fond 02

Для підтримки культури та медіа в Україні Держагентством з питань мистецтв та мистецької освіти та Мінкультури та інформаційної політики відкрито благодійний рахунок для захисту української культури і її відродження після перемоги над окупантами.

«Під час війни саме культура однією з перших піддається тотальній нарузі зі сторони загарбників. росія зараз намагається знищити українську культуру як явище і підмінити її власними «цінностями». Не вийде!», – заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. 

Кошти, зібрані на благодійний рахунок, будуть направлені на охорону, евакуацію, оцифрування, захист і збереження культурних цінностей, підтримку діяльності закладів культури та мистецтва, креативних індустрій, телебачення та радіомовлення, що постраждали, були пошкоджені чи зруйновані внаслідок бойових дій під час збройної агресії рф проти України. 

«рф прагне заперечити сам факт існування української культури і мистецтва. Тому першочергове спрямування коштів на сферу мистецтв, захист культурної спадщини та підтримку митців є не просто вимогою часу, а необхідною умовою нашого майбуття», – зазначила Голова Держмистецтв Галина Григоренко. 

Вся інформація про надходження коштів на благодійний рахунок, а також звітність щодо їх використання буде відображатись на вебсайті Держмистецтв: https://arts.gov.ua/donate/ 

Міністерство культури та інформаційної політики України

Джерело: https://mkip.gov.ua/news/6992.html