3643

5-7 квітня 2022 року у Брюсселі в режимі відеоконференції, відбулися чергові Загальні звітно-виборні збори Секції профспілок працівників ЗМІ, індустрії розваг та мистецтва Глобальної профспілки УНІ (УНІ-МЕІ) та Секції профспілок працівників ЗМІ, індустрії розваг та мистецтва Європейського регіонального відділення УНІ за участі делегації Профспілки працівників культури України на чолі з Головою Профспілки Людмилою Перелигіною.

У форумі взяли участь понад 120 делегатів та спостерігачів з 47 країн світу, що представляли 65 профспілок загальною чисельністю до 500 тис. осіб.

Особливе місце у порядку денному було відведено розгляду поточної ситуації в Україні. Для цьому 7 квітня провели спеціальне засідання.

Про боротьбу українського народу та про дії Профспілки щодо соціально-економічного захисту спілчан під час воєнного стану Президія уповноважила виступити англійською мовою члену ЦК Профспілки, члену Ради ФПУ, голові Дніпропетровської облорганізації Профспілки Анатолію Яловому (повний виступ додається).

Загальні збори УНІ-МЕІ та Євро-МЕІ ухвалили Заяву «Солідарність з Україною», в якій рішуче засудили російську агресію проти України та висловили солідарність з працівниками культури і всім народом України (текст Заяви додається).

Слід зазначити, що у цей надзвичайно важкий для нашої країни час, Профспілка працівників культури України продовжує використовувати різні міжнародні майданчики та платформи з метою донесення правдивої інформації щодо ситуації в Україні до світової спільноти та представників міжнародного профспілкового руху.

                                                                                               Пресцентр ФПУ