Сьогодні на черговому засіданні президії Чернівецької обласної ради профспілок розглянуто питання  про роботу обласного профоб’єднання, його членських організацій в умовах воєнного стану та сприяння захисту країни і громадян від російської агресії.

Перед розглядом порядку денного засідання члени президії вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Як підкреслив голова облпрофради Володимир Барабах, обласна рада профспілок, її членські організації активно долучилися до всенародної підтримки Збройних Сил України, які мужньо та героїчно протистоять ворогу у розв’язаній росією війні на території нашої держави.

Ще на початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну обласна рада профспілок у своєму Зверненні до усіх членських організацій закликала долучитися до спротиву російській агресії шляхом надання нашим військовим посильної фінансової допомоги.

За оперативною інформацією, станом на 7 квітня ц.р. для надання благодійної допомоги з метою закупівлі необхідного для воїнів ЗСУ, територіальної оборони та постраждалим під час війни профорганізаціями регіону перераховано біля 3 млн. грн.

Зокрема, обласною організацією профспілки працівників освіти і науки перераховано 800 тис. грн.,  обласною організацією профспілки працівників охорони здоров’я - 940 тис. грн., обласною організацією профспілки працівників лісового господарства – 120 тис. грн., обласною профспілковою організацією працівників державних установ -  88 тис. грн.,  обласною організацією профспілки працівників культури – понад 100 тис. грн., первинною  профспілковою організацією АТ "Чернівціобленерго" – 300 тис.грн., профспілковою організацією “Облавтодору” – понад 30 тис. грн.  У фонд підтримки Збройних Сил України перераховано одноденний заробіток працівниками апарату облпрофради.

Територіальним профоб’єднанням надано посильну спонсорську допомогу Окремій бригаді територіальної оборони Чернівецької області у створенні належних матеріально-побутових умов захисників Вітчизни.

Надається допомога колегам-профспілковцям, їх родинам, знайомим з інших областей України, які вже зазнали ворожої агресії, у тимчасовому розміщенні в готелях, приватних помешканнях, забезпеченні продуктами харчування, медикаментами та іншими предметами першої необхідності. Учасники засідання президії навели чимало прикладів сприяння у працевлаштуванні вимушених переселенців у різних сферах життєдіяльності регіону.

Члени профспілок беруть активну участь у волонтерському русі: приготуванні і доставці власним транспортом їжі, гуманітарної допомоги до наших воїнів та переселенців.

На засіданні президії вручено відзнаки Федерації профспілок України переможцям Всеукраїнського конкурсу на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей у минулому році.

Розглянуто також низку інших актуальних питань діяльності обласної ради профспілок та його членських організацій.

Михайло Лєньков, завідувач відділом з питань захисту соціально-економічних та духовних інтересів працюючих Чернівецької облпрофради