АТО
Первинною профспілковою організацією разом з представником роботодавця ДП «НАЕК «Енергоатом» ВП «Рівненська АЕС» на базі НТЦ 25-27 травня проведено навчання для представників профспілок з питань охорони праці. Це відбулося після багатомісячної перерви у зв’язку із введенням у країні карантинних заходів, а потім — воєнного стану. При проведенні навчання було забезпечене дотримання встановлених карантинних заходів щодо боротьби з коронавірусною інфекцією. Загалом у першій групі пройшли навчання 29 голів цехових комітетів, інші пройдуть навчання у другій групі у червні.
Юристом та технічним інспектором праці ЦК Атомпрофспілки були розкриті такі теми: «Громадський контроль за дотриманням законодавства з охорони праці. Повноваження і права профспілок у цій сфері», «Практико-правові аспекти ведення колективних переговорів і формування розділу охорона праці у колективному договорі».
Викладачами — інструкторами НТЦ ВП «Рівненська АЕС» розглядалися наступні питання: «Гігієна праці, медичні огляди і надання першої допомоги потерпілим у результаті нещасного випадку», «Пожежна безпека», «Електробезпека», «Атестація робочих місць», «Розслідування нещасних випадків на виробництві», «Соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань» та інші.
АТО1
У період воєнного стану навчання найважливішим навичкам надання першої домедичної допомоги набуло неабиякого значення. Для учасників цього важливого заходу було проведено заняття на манекені, відпрацьовувалися реанімаційні заходи — штучна вентиляція легень та зовнішній масаж серця.
Учасники семінару одержали відповіді на багато питань, які їх цікавили, поділилися досвідом профспілкової роботи. Навчання пройшло у теплій, дружній атмосфері. Було висловлено подяку лекторам за предметні та кваліфіковані теми.
По закінченню навчання представники профспілок з питань охорони праці успішно склали іспити і отримали право на виконання своїх профспілкових обов’язків.
Микола ГЛАДІЧ, інспектор технічний праці ЦК Атомпрофспілки