1200

19 вересня 2022 року відбулася онлайн-зустріч голови Профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова з європейським директором Європейського комітету профспілок освіти Сьюзан Флокен.

 

На початку зустрічі Георгій Труханов поінформував Сьюзан Флокен про стан справ у сфері освіти у воєнний час, про початок нового навчального року та виклики, з якими зіштовхнулися вчителі та учні у перші тижні навчання.

За його словами на початок навчального року в Україні освітній процес розпочали 12 904 школи, з яких 3116 шкіл розпочали навчання офлайн, 5713 школи – виключно онлайн і 4075 – у змішаному форматі навчання. Через обстріли артилерії 424 школи перейшли з очного на дистанційне навчання.

Складним залишається питання заробітної плати освітян, зазначив голова Профспілки. Він підняв питання бюджету на наступний рік, у якому витрати на освіту дещо скоротилися, що може вплинути на заробітну плату вчителів та інші виплати.

Георгій Труханов наголосив, щоб Профспілка освітян постійно веде діалог з Урядом щодо недопущення зниження заробітної плати освітян у такий складний час та продовжує активно надавати допомогу освітянам, які, за нею звертаються.

Європейський директор, в свою чергу, подякувала за інформацію та наголосила, що ці питання будуть обговорюватися на засіданні із представниками Європейської комісії.

Європейський комітет профспілок освіти робитиме все можливе для підтримки колег з України, а Профспілка – може розраховувати на будь-яку допомогу та підтримку.

Сьюзан Флокен висловила глибоку повагу та вдячність українському народу загалом та зокрема, вчителям за мужність та віддану працю в таких надзвичайно складних умовах.

«Ви випромінюєте оптимізм, який нам дає надію на перемогу і надихає нас працювати ще активніше», – зазначила вона.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

https://pon.org.ua/novyny/9774-spivpracia-z-yekpo-prodovzhuietsia-zustrich-lideriv-profspilok.html