28324dbfb232c1ad6d1223deac058da5 XL

Шановні працівники туристичної сфери!

Від імені Профспілки працівників культури України дозвольте щиро привітати всіх вас з професійними святами - Всесвітнім днем туризму та Днем туризму в Україні!

Щороку ці свята відзначають не лише професійні гіди, екскурсоводи, туроператори, працівники готелів, кемпінгів, баз відпочинку, а й усі, хто любить   подорожувати і відкривати для себе незвідані куточки в Україні та у світі.

Та, на жаль, жорстока війна кривавою лінією перекреслила плани туристів. Сьогодні українська туристична сфера, як і вся наша незалежна держава, долає надважкі воєнні часи та бореться за своє краще майбутнє.

Перед професіоналами галузі постали нові виклики, адже туристичні заклади були змушені повністю переформатувати свою роботу для гостинного розміщення спілчан, евакуйованих з зони бойових дій та інших небезпечних для життя регіонів. Тисячі біженців цінують таку турботу та щиро дякують за допомогу.

Шановні друзі! Кожен новий день наближає нашу перемогу. Ми обовʼязково повернемо всі території, відбудуємо кожну памʼятку архітектури, кожний з символів української неповторності та самобутності, які приваблюють туристів з інших країн. Ми й надалі будемо гостинно відкривати перед світом унікальні краєвиди, скарби своєї історії, народні звичаї та культурні досягнення. Українцям є чим пишатися!

Тож, перед працівниками туристичної індустрії в подальшому стоїть дуже багато завдань з відбудови туристичних обʼєктів та пожвавлення міжнародних обмінів і людських контактів.

А сьогодні всі професіонали туризму, як і всі українці, гідно працюють на Перемогу над ворогом, воюють на передовій, волонтерять.

Бажаю кожному з вас надміцного здоровʼя, професійних успіхів та безхмарного мирного неба над головою!

СЛАВА УКРАЇНІ!

З глибокою повагою,