знаком Профспілковий лідер нагороджена Марія Мельничук

Нині можна стверджувати, що на вимогу часу в Україні сформувалося нове утворення  - ВСУ (Вчительські Сили України),  Сили, котрі без зайвої бюрократії за покликом серця  з  самого початку війни  стали до оборони. Плели маскувальні сітки, маскувальний одяг, робили цигарки, шили балаклави, панами, нижню білизну. Допомагали продуктами харчування, випікали тістечка, готували енергетичні батончики, варили голубці, налисники, вареники, готували тушонки, овочеві консерви і т.д., Здавали кошти. Допомагали коштами пораненим бійцям, організовували ярмарки, вилучені кошти відправляли для потреб ЗСУ.

 

Поруч з цим уже місяць організовано розпочали навчальний процес, попередньо підготувавши укриття.

Тому напередодні професійного свята  президія районної організації профспілчан Коломийщини розглянула подання профспілкових комітетів первинних  організацій про нагородження найактивніших членів профспілки  в конкурсі «НАШЕ ВИЗНАННЯ».

Цей конкурс проводиться з метою морального та матеріального заохочення працівників закладів освіти, стимулювання професійного росту, активізації  творчих зусиль, підвищення престижу професії педагога, мотивації профспілкового членства. Проводиться він щорічно, починаючи із 2009 року. Всю практичну роботу з підготовки та проведення конкурсу проводить президія ради Профспілки. Члени президії розглядають подані матеріали, приймають рішення про визначення переможців в семи конкурсних номінаціях:

«Вічна молодість душі» – ветерани праці

«Велике серце»-  учителі, вихователі

«Феномен енергії, оптимізму та розуміння» – профактивісти

«Майстер своєї справи» - технічні працівники, обслуговуючий персонал

«Спритні І сильні» – переможці спартакіади

 «Наша надія і майбуття» – молоді педагоги

«Джерело творчості» – учасники художньої самодіяльності

   За підсумками конкурсу визначаються переможці, які нагороджуються на святкових зібраннях з нагоди Дня працівників освіти,  зборах, "вогниках", святкових концертах.

В цьому році встановлено тільки дві номінації: «Збройні Сили України» та «Вчительські Сили України». У номінації «ЗСУ»  відзначені Палагіцький Мирослав – член Гвіздецької первинки, Паламарчук Роман – член Великоключівської первинної організації – воїни ЗСУ. А у номінації «ВСУ» - члени профспілкових організацій, що стали до праці для потреб ЗСУ.

Також профспілкові комітети  закладів освіти продумали, як у цих умовах підтримати і порадувати працівників у День професійного свята.

Одні виїжджали у святі місця, щоб помолитися за Божу поміч Україні, за перемогу, інші організували пізнавально -краєзнавчі поїздки в гори, а ще  допомогли учням підготувати сюрпризи учителям. Все це для того, щоб підживити сили учнівських наставників, адже рік буде нелегким.

Президія районної організації відзначає, що комітети первинних профспілкових організацій успішно справилися із поставленим завданням. Попереду ще багато потрібних і важливих справ. Але ми впораємося, бо маємо для кого і во ім'я чого працювати. В єдності наша сила!

 

Джерело: http://www.rpo.if.ua/index.php?act=page&id=2708