freepik den uchitelya1 1 1300x820

У вересні світові лідери зустрілися в Організації Об'єднаних Націй і взяли на себе зобов'язання трансформувати освіту в усьому світі. Учителі знаходяться в центрі цієї трансформації – саме їм необхідно довіряти і підтримувати, щоб зробити якісну освіту реальністю для всіх учнів.

 

 Всесвітній день учителя у 2022 році 

Лідерство вчителів у трансформації освіти є темою цьогорічного Всесвітнього дня вчителя – «Трансформація освіти починається з учителів». 

Всесвітній день вчителя 2022 року, спільно організований Інтернаціоналом освіти, ЮНЕСКО, Міжнародною організацією праці та ЮНІСЕФ, має на меті висвітлити роботу вчителів та закликати уряди інвестувати у вчителів, залучати вчителів, довіряти та поважати вчителів.

«Щоб по-справжньому відзначити Всесвітній день учителя, ми повинні вийти за рамки подяки вчителям. Ми повинні інвестувати в якісні системи державної освіти. Ми закликаємо уряди в усьому світі інвестувати у вчителів, гарантувати трудові права та належні умови праці, залучати вчителів до прийняття рішень та довіряти їхньому педагогічному досвіду. Перетворення починаються з учителів. Ми – серце, що б'ється в освіті».

Девід Едвардс, Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти

 Відзначення Всесвітнього дня учителя разом з усім світом  

Відзначайте Всесвітній день вчителя 2022 та приєднуйтеся до руху за трансформацію освіти!

У своїй профспілковій організації, навчальному закладі, офлайн або онлайн можна відсвяткувати Всесвітній день вчителя 2022 року разом з усім світом! 

Кілька порад від Інтернаціоналу Освіти: 

1. Роздрукуйте та розмістіть цьогорічний плакат про Всесвітній день учителя

2. Переконайтеся, що у вашій школі та профспілці всі знають про Всесвітній день вчителя, який щороку відзначається 5 жовтня.

 

Детальныше: https://pon.org.ua/novyny/9817-vsesvitnii-den-uchytelia-2022-my-transformuiemo-osvitu.html