t4

Її організувала в Ужгороді Профспілка працівників культури.

За підтримки Міжнародної Федерації акторів ( Генеральний секретар Домінік Лукер), за дорученням голови ЦК Профспілки працівників культури України  Людмили Перелигіної в місті Ужгороді, у приміщенні Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв відбулася зустріч з воїнами-добровольцями - артистами театру.

     Закарпатська область є  прикордонною в Україні, вона межує з 4 країнами Євросоюзу - Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Польщею.     Символічно, що зустріч проходила у день трьох великих українських свят: Дня захисників і захисниць України, Дня Українського козацтва, та свята Покрова.     З початку російської агресії проти України 7 працівників театру пішли захищати свою країну. Окремі з них повернулися додому після поранень і лікування, нині усі актори-добровольці знаходяться на реабілітації. А Володимир Щобак після реабілітації знову повернувся в зону бойових дій.    

t6

На зібранні, організованому головою Закарпатської обласної профспілкової організації працівників культури Наталією Товтин та головою первинної профспілкової організації Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру Михайлом Фіщенком, були присутні добровольці Рудольф Дзуринець, Олександр Мавріц, Дмитро Сньозик, брати Павло та Андрій Файвани, а також мати дружини Володимира Щобака Наталія Леготай. Більшість з них представляли творчі династії нашого театру.

     Зустріч проходила тепло, по-родинному, у невимушеному спілкуванні з людьми непохитної віри, незламного духу, справжніми патріотами. Як влучно висловився один з її учасників, вони завжди на фронті - культури і оборони країни.

t9

     З ініціативи профспілки під час зустрічі вислухано пропозиції і побажання учасників бойових дій. Йшлося, зокрема, про оздоровлення членів профспілки та їх дітей, реабілітацію, психологічну підтримку наших воїнів та членів їх сімей, соціальний захист працюючих, оплату праці, тощо. Усі ці питання взято на контроль для вирішення Профспілкою працівників культури України.     Усім учасникам бойових дій голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин вручила матеріальну допомогу.      Закарпатські актори-добровольці висловили щирі слова подяки Міжнародній Федерації акторів та Профспілці працівників культури України й особисто Домініку Лукеру і Людмилі Перелигіній за отриману підтримку та солідарність   в цей нелегкий для нашої країни час.

 t5

На фото: під час зустрічі у  Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі

Фото автора

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради