1111f

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області відбулося чергове засідання постійно діючої робочої групи, створеної з метою зниження рівня незадекларованої праці на території Закарпаття.

У заході взяли участь соціальні партнери та представники державних  і правоохоронних органів області, дотичних до роботи, що спрямована на подолання нелегальної зайнятості та виплати заробітної плати в конвертах.

Від Закарпатської обласної ради профспілок у засіданні взяла участь член робочої групи - голова обласної профспілкової організації працівників державних установ Діана Гондорчин.

Голова робочої групи, перший заступник начальника Управління Василь Грицик проінформував присутніх про результати роботи Управління в цьому напрямку. Зокрема, він повідомив, що у зв’язку з тимчасовим призупиненням заходів державного контролю, інспекторським складом установи з початку року проведено 4667 профілактичних заходів по незадекларованій праці, із яких 2967 - в рамках інформаційної кампанії Держпраці «Виходь на світло!».

За цей час інспектори виявили 642 працівників, які трудилися в тіні. За підрахунками, після превентивних заходів офіційно оформлено на роботу понад 1500 працівників.

За словами Василя Грицика, найтісніше в напрямі подолання тіньової зайнятості посадовці Управління співпрацювали з Пенсійним фондом, Центром зайнятості та податківцями.

За підсумками засідання члени робочої групи визначили подальші можливі кроки для ефективної роботи в частині подолання незадекларованої праці в Закарпатській області.

На фото: під час засідання постійно діючої робочої групи Управління Держпраці у Закарпатській області

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради