interDatsko1 141122

Профспілка працівників культури України, як член Міжнародної профспілкової мережі УНІ та Європейського регіонального відділення УНІ-Європа плідно співпрацює з даними міжнародними профспілками в питаннях захисту людини праці, трудового законодавства, гендерної рівності, благодійної допомоги, особливо в умовах воєнного стану.

 

Саме ці питання були на порядку денному на 26–ій сесії Всесвітнього виконавчого комітету UNI, яка відбулася десятого листопада поточного року у місті Цюрих.

В роботі сесії взяли участь в режимі online Голова Профспілки працівників культури України Людмила Перелигіна та Голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки Анатолій Яловий.

Сесія розпочала роботу з ознайомлення присутніх з ситуацією у сфері інформації, мистецтв та поліграфії під час повномасштабної війни в Україні, роботу Профспілки працівників культури України в цих умовах. Зокрема, головуючий зазначила, що незважаючи на постійні обстріли в регіонах України, великі руйнування та втрати в сфері культури та інформації, яку спричинило вторгнення та постійні бомбардування російськими військами міст України, Профспілка, працюючи в надзвичайно складних умовах,  продовжує свою основну місію щодо збереження  культурного потенціалу, соціального діалогу, фінансової та психологічної допомоги членам Профспілки, відновлення роботи колективів.

Тому, Всесвітній виконавчий комітет UNI прийняв рішення про нагородження Профспілки працівників культури України та вручив нагороду «Свобода від страху» за мужність у продовженні профспілкової діяльності, незважаючи на російське вторгнення, а також за видатні зусилля української профспілки культури підтримати своїх членів та їхні родини, які постраждали від російської агресії. Нагорода буде найближчим часом доставлена до України.

Голова Профспілки Людмила Перелигіна подякувала міжнародним партнерам за допомогу і підтримку Профспілки в найжахливіші часи для української держави. Зокрема, Людмила Перелигіна наголосила: «Ще раз хочу подякувати ЮНІ за ту допомогу, яку отримуємо від Вас, за Вашу віру в Перемогу українського народу. Ми глибоко цінуємо Вашу солідарність. Це спонукає нас працювати більш завзято та дає відчуття впевненості, що мир буде досягнуто завдяки українській перемозі. Ще раз дякуємо Вам за нагороду, якою удостоєна Профспілка працівників культури України. Адже, ми дійсно вільна держава, вільна Профспілка, вільний український народ» (виступ додається).

Члени виконавчого комітету UNI запевнили Голову Профспілки Л. Перелигіну у абсолютній підтримці членів Профспілки та усього українському народу в їх боротьбі за незалежність і демократію та обговорили шляхи підтримки членів Профспілки виходячи з існуючих можливостей.

Підсумовуючи, Генеральний секретар UNI Кристі Хоффман, зокрема, зазначила: «Ми, як партнери української Профспілки культури, і надалі шукатимемо нові можливості підтримки в складній ситуації, в якій знаходиться Україна. Для нас час великих змін відкриває нові можливості для перетворень. Ми успішно знімаємо бар’єри, дивимось проблемам в очі відкрито. Зараз ми думаємо як пережити зиму, але погляд у майбутнє має бути завжди з нами».

 

Профспілка працівників культури України