изображение viber 2023 05 30 11 35 27 242

30.05.2023 в Будинку київських профспілок відбулася зустріч профспілкового активу Київської міськпрофради з соціальними партнерами  – представниками Київської міської державної адміністрації, яку провів Голова Київської міськпрофради.

Під час засідання заступник директора  Департаменту фінансів Олександр ПРОКОПЕНКО презентував спілчанам підготовлені Департаментом інформаційні слайди щодо структури бюджету міста Києва на 2023 рік (зі змінами та доповненнями). Зазначив, що незважаючи на воєнний стан, в бюджеті м. Києва у 2023 році збережені всі показники на рівні 2022 року. Це надало змогу зберегти всі соціальні стандарти та гарантії для мешканців столиці. Вагому суму видатків бюджету м. Києва  у поточному році передбачено на фінансування освіти, охорони здоровя, транспорт, дорожнє господарство, житлово-комунальне господарство, соціальний захист. На сьогодні Київ повністю розрахувався із зовнішнім боргом.

Начальник Управління розвитку з питань капітальних вкладень та розвитку інфраструктури Департаменту економіки та інвестицій Ірина ЗУБЕЦЬ продемонструвала слайди та поінформувала щодо фінансування капітальних видатків відповідно до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2021-2023 роки. Зазначила, що всі кошти, які виділені міським бюджетом на Програму, будуть освоєні. Відповідно до Програми, обсяги капітальних видатків у 2023 році у сумі 19,3 млрд грн. передбачені та транспорт та транспортну інфраструктуру, дорожнє господарство, ЖКГ, охорону навколишнього середовища, охорону здоров’я, освіту, культуру і мистецтво, соціальний захист і соціальне забезпечення, фізичну культуру і спорт, державне управління, будівництво і регіональний розвиток.

Заступник начальника Управління праці та зайнятості Департаменту соціальної політики Вікторія СИЛЕНКО поінформувала щодо спільної роботи, яка проводиться сторонами соціального діалогу, ситуацією на ринку зайнятості м. Києва.

Враховуючи важливість проведення таких спільних заходів з міською владою, сторони домовилися щодо подальших зустрічей.

Відділ соціально-економічних відносин

та соціального діалогу