Ростіть розвивайтеся оздоровлюйтеся задля Перемоги 1

      Актуальним як ніколи  для профспілок  міста є реалізація прав членів профспілок та їх дітей на оздоровлення та відпочинок. У зв’язку з тривалою  воєнною агресією росії проти України, введенням воєнного стану, велика кількість дітей  опинилась в складних життєвих обставинах.  Турбуючись про збереження  емоційного стану, психічного та фізичного  здоров’я дітей, і цього року профспілки міста  організовують їх оздоровлення та відпочинок.

     Символічно в Міжнародний день захисту дітей, Київською міськпрофрадою дано старт дитячому відпочинку. До ДОЗСТ « Чайка» на Київщині  та ДОТ «Водограй», що на Закарпатті  направлено  перші  організовані групи дітей.

      При визначенні місця відпочинку дітей в умовах воєнного стану, перевага надається віддаленості регіону розташування дитячого  закладу, відносно зони активних бойових дій. Головною вимогою роботи дитячих оздоровчих закладів,  являється  рішення  територіальних військових адміністрацій  щодо проведення оздоровлення та відпочинку дітей в межах регіону.  Підвищені вимоги до дитячих оздоровчих закладів стосовно безпеки дітей: умови проживання, наявності захисних споруд (сховищ), в разі необхідності можливість проведення евакуаційних  заходів та їх супровід до безпечного місця перебування.

       На виконання завдань, визначених  Постановою Президії, Київською міськпрофрадою поведено тендер на закупівлю путівок в дитячих оздоровчих закладів розташованих в Закарпатській та Івано-Франківській областях.   

    Традиційно відчують піклування профспілок міста діти із сімей, які опинились в скрутних життєвих обставинах та потребують  підтримки. Діти  пільгові категорій, визначених «Порядком організації оздоровлення та відпочинку дітей міста Києва»  від 02.12.2022 № 454 , отримають безкоштовні путівки до дитячих оздоровчих закладів «Білочка» в Закарпатській  області та «Карпатські зорі» на Івано-Франківщині.

            Перебуваючи в дитячій оздоровниці, діти не лише відпочиватимуть, оздоровлюватимуться, а й набуватимуть перший досвід самостійності, відповідальності, можливості проявити та розвивати свої творчі здібності і таланти. Саме в таких закладах діти знаходять надійних нових друзів на довгі роки. Адміністрації та педагогічні колективи дитячих оздоровниць знаходять нові шляхи вдосконалення культурно-масової, виховної та фізкультурно-спортивної роботи з дітьми, особливо приділяють увагу роботи психологів. Створюють власні  цікаві програми, тематичні зміни, різноманітні конкурси, організовують  гурткову роботу із врахуванням інтересів та сучасних вподобань дітей.

      Незважаючи на те, що наша держава переживає скрутні часи своєї історії , профспілки міста  зроблять усе можливе, щоб наші діти завжди були  здоровими, успішними і щасливими!

           Ростіть, розвивайтесь, оздоровлюйтесь, щоб незабаром разом з усією Україною святкувати ПЕРЕМОГУ!

 

Київська міськпрофрада